Hur hitta?

Faxnr till skolan: 0280-137 90

Skolan
M
alungs folkhögskola startade redan 1909 och har idag en framåtblickande verksamhet med flera aktuella profilområden.
Det är en medelstor folkhögskola med cirka 120 kursdeltagare på de långa kurserna. Ungefär 70 studerande bor på internatet. Skolan har ändamålsenliga lokaler och är tekniskt välutrustad. På skolan finns ett fint bibliotek och skolans gymnastiksal och gym är flitigt utnyttjade av de studerande.

Vi på skolan tycker det är viktigt att alla på arbetsplatsen aktivt deltar i gemensamt arbete om skolans utveckling. Vi står också för flera andra pedagogiska värderingar, vilka Du kan läsa mer om.

V
i samarbetar med Malungs - och Vansbro kommuner och med flera organisationer och folkhögskolor.
Huvudman för Malungs folkhögskola är
Landstinget Dalarna .

Läget
Malungs folkhögskola är belägen i det vackra Västerdalarna, med närhet till skog, sjösystem, älv och fjäll. Inom Malungs kommun, bara en knapp timmes resa från skolan, finns hela Sälenfjällsområdet med alla möjligheter både vinter och sommar.
Ett stenkast från skolan rinner Västerdalsälven. Skolan ligger ca 2 km söder om centralorten. Bara några minuters promenad från skolan ligger centralortens sportområde med fint preparerade skidspår, curling- och ishallar.
Enklaste sättet att ta sig till folkhögskolan är med tåg (skolan har egen hållplats), buss eller bil. Det är ca 13 mil från Borlänge.

Att vara elev
Att gå på skolan innebär mer än att skaffa sig kompetens och kunskaper i olika ämnen. Alla kursdeltagare deltar i olika temastudier, friskvårdsdagar, kvällsaktiviteter och samkväm. Föreläsningar, teater och konserter är återkommande inslag i skolans verksamhet.

Att träffa nya människor, att samarbeta, att pröva nya tankar och idéer, att komma underfund om vem man är och att utveckla sin egen förmåga och sitt självförtroende är viktiga delar av en tid på folkhögskolan.

På Malungs folkhögskola är en fungerande skoldemokrati viktig. Kursdeltagarna finns givetvis representerade i skolans styrelse och lärarråd. Varje vecka samlas alla på skolan, studerande och personal, för att tala om gemensamt arbete. Inom kurserna planeras och följs arbetet upp gemensamt av lärare och kursdeltagare.