Hur hitta?

KURSTIDER

Se respektive kurs

KOSTNADER
All undervisning på folkhögskola är kostnadsfri. Studerande får själv bekosta läroböcker (se nedan), kopior förbrukningsmaterial och internetuppkoppling (400 kr/termin) och annat studiematerial. Kostnader för resor, t ex studieresor, bekostas av de studerande. Kursdeltagare som ej är inackorderade på skolan betalar 120 kr/månad för kaffe, försäkring och kostnader vid friluftsdagar, samkväm, mm.

Anmälningsavgift: 200 kr.

Ungefärliga tilläggskostnader för respektive kurs (t ex läroböcker, studiematerial, studieresor m m).
Allmän kurs 1-3 år             2 000 kr
Motions- & friskvårdsledare 5 000 kr
Fiolkurs 1 år                     1 500 kr
Fiolkurs 1 termin                  700 kr
Fjäll & vildmarksledare        3 500 kr,   resor ca 4 000 kr
Folklig vissång                  1 000 kr
Skriv- och Läs                  1 000 kr
Danskursen                      2 000 kr
Smideskursen                      700 kr

BOENDE
Skolan har ett internat med ca 70 platser, de flesta enkelrum och några dubbelrum. Rummen har enkel standard med tvättställ på rummet och dusch och toalett i korridoren. Om Du är inackorderad får Du frukost, förmiddagskaffe, lunch med kaffe, och middag (ibland kvällskaffe) på skolan. Du kan inte välja bort maten och bara bo på skolan. Om internatrummen blir fullbelagda kan det innebära att Du får bo utanför skolan. Först till kvarn ….

PRISER
Typ av boende inklusive mat (5 dagar/vecka)
Helinackordering enkelrum 950 kr/vecka
Helinackordering dubbelrum 825kr/vecka
Helinackordering enkelrum, Klostret (lägre standard) 875 kr/vecka

I priset ingår frukost, lunch och middag må-to samt frukost och lunch på fredagar.

Ej inackorderade kursdeltagare kan köpa måltidskuponger månadsvis eller för enskild måltid.

STUDIEFINANSIERING
Kursdeltagare kan få studiehjälp t o m vårterminen det år de fyller 20 år. Studiehjälpen består av: Studiebidrag, inackorderingstillägg och extra tillägg. Söks hos CSN.
Studerande över 20 år kan söka studiemedel (bidragsdel och lånedel). Söks hos CSN.

Vår SYO på skolan hjälper dig gärna med ansökan om studiestöd.
Aktuell information om regler för studiestöd finns på CSN:s hemsida: www.csn.se