Adresser
Friskvård

Folkhögskola

Musikkurser i Fågelsjö i juni

För dig som vill vidareutveckla din viskonst med hjälp av berättelsens kraft, eller för dig som vill vidareutveckla ditt folkmusikaliska kunnande med förmågan att skapa stämmor och komp till dina låtar. Kurserna erbjuds i sammarbete mellan Ingesunds och Malungs folkhögskolor. Kursinformation hittar du på Ingesunds folkhögskola.

Anmälan spel- & komp

Anmälan vis- och berättelsekurs

______________________________________

Hur mår människor och natur i dagens ekonomi?

Ekonomin har reducerat människan till en art med enbart materialistiska behov. Samtidigt styr ekonomin över samhällets utveckling. Den är inriktad på en

ständig ökad produktion av varor och tjänster, dvs. ökad ekonomisk tillväxt,

där vissa berikar sig hejdlöst, medan en majoritet lever i fattigdom. Dessutom

pratas det endast om den kvantitativa tillväxten. Tas inte hänsyn till kvalitén i

tillväxten, kan samhället aldrig bli bättre för människor och natur. För att

människor, företag och samhälle ska kunna utvecklas och blomstra, är det

nödvändigt med så lyckliga människor som möjligt. Det håller ihop samhället

som ett socialt kitt. Utan sammanhållning förråas samhället, blir odemokratiskt

och farligt.

Konst, religion och demokrati i antikens Grekland

Följ med på en händelserik och spännande vecka i Grekland. Vi besöker ett antal historiska platser i naturskön miljö och får bekanta oss med den antika konsten, besöka tempel och helgedomar och se den plats där demokratin föddes. Aten är utgångspunkten för studiebesöken med bl. a flera heldagsutfärder, t ex Delfi, Peleponessos och ön Aegena. Kursledare och ciceron är Robin Hägg, professor i antikens kultur vid Göteborgs universitet. Resan äger rum 25/6-2/7 och sker i samarbete med reseföretaget Palm & Gyll. Ett preliminärt schema för resan hittar du här!

Vi förbereder resan till Grekland genom studier, föreläsningar och samtal. Förberedelserna är förlagda till Malungs folkhögskola under tiden 10/4-13/4 2007. Vid tillgång till plats finns möjlighet att enbart delta i den förberedande kursen.

Intresserad? Ring Gunnar Helgesson på 0280-143 00, eller 070-6658184.